keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Syö ne vissiin Unkarissakin

Eilen kokoonnuttiin ensimmäistä kertaa meidän kansainvälisen kokkaamiskerhon kanssa (eli toisin sanoen porukka vaihtareita, jotka kaikki tykkäävät syömisestä. Ja ehkä vähän myös ruoanlaitosta.). Oltiin unkarilaisen vaihtarin luona, eli vuorossa oli luonnollisesti täkäläisten safkojen valmistusta. Etukäteen en oikein tiennyt, mitä odottaa, sillä ei ollut minkäänlaista mielikuvaa maan ruokakulttuurista. (Okei, ehkä ajattelin että jotakuinkin samaa varmaan mitä Venäjällä tai muissa niissä maissa, missä puhutaan jotain hassun kuuloisia kieliä.) 

Toisilla on suhteellisen charmikkaat snapsilasit.

Mentiin parin muun vaihtarin kanssa jo muutamaa tuntia aiemmin auttelemaan illan staraa eli Patrikia kokkauspuuhissa. Hauskaa oli ja ruoka oli erittäin hyvää. Vaihdoimme tyttöjen kanssa kyllä epäluuloisia katseita pitkin iltaa aina siihen asti, kunnes ruokaa alkoi siirtyä lautaselta suuhun asti - hittolainen, tuonne minä haluan lomalle ja pian! Ette uskokaan miten herkullista ruokaa voi saada aikaan jo pelkästään perunoista, makkarasta, kananmunista ja ranskankermasta... Seura oli ehkä jopa vielä parempaa, tai ainakin tasoissa ruoan kanssa. Seuraavia iltamia odotellessa! Vuorossa on vielä ainakin meksikolaista/amerikkalaista (jenkkivahvistuksellamme on vaikeuksia päättää, kokkaako syntyperänsä vai asuinpaikkansa mukaan), brittiläistä, saksalaista, ruotsalaista, suomalaista (ilmeisesti kolme kertaa) ja ehkäpä kanadalaista.


Assistentit ja pääkokki. (Katsokaa nyt, on mulla kavereita.)

Täytyy vielä vähän taputtaa omaa päätä tästä ehdotuksesta, ilmeisesti minullakin joskus välähtää.


ps. Parasta tässä päivässä: oli ihanan lämmin ja aurinkoinen iltapäivä ja pääsin vihdoin ulkoiluttamaan marimekkokuosisia Conversejani! (Kotiin palatessa sitten tietysti satoikin vettä, mutta noo, mitäs pienistä.)



Toiseksi paras juttu: minun iltapala, joka näyttää tältä:

Näyttää vahvasti huomisen aamupalan kaksoisolennolta.

(Edelleen yksi parhaista jutuista omillaan asumisessa on se, ettei ole pakko syödä mitään oikeita ja terveellisiä ruokia jos ei vaan huvita.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti