keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Äiti, pääsin perille! Toissapäivänä.


(Terkkuja myös iskälle, jos sille tuli paha mieli.)

Kolmatta päivää Pariisissa, ja tähän mennessä  kaikki on sujunut suhteellisen hyvin (paitsi  juuri tällä hetkellä kun ilmeisesti särin intternetin.. olen yhtä lahjakas täällä mitä Suomessakin). Matka meni hyvin (vaikka  lentäminen on tyhmää ja onnistuin edellisenä  yönä taikomaan itselleni mustan silmän), kämppä löyty hyvin (vaikka unohdinkin ottaa kartan lentokentältä ja suunnistin metroaseman kartasta otetun valokuvan perusteella, mihin ei ollut merkitty ollenkaan tätä katua), kämppis on kiva, olen jo tavannut yhden toisen vaihtarin ja kevään opinnot on kasattu lukujärjestykseksi (joka kyllä tulee muuttumaan mahdollisesti vielä  aika radikaalistikin, saa nähdä). Matkakorttikin on hankittu, niin pääsee ajelemaan metrolla vaikka aamusta iltaan. Ainoa mikä on vähän syvältä niin täällä on (*tähän miljoona  nielaistua voimasanaa*) KALLISTA. Budjetti tulee paukkumaan yli jo varmasti tässä kuussa, jos ei tällä viikolla tai jo huomenna. Mutta olen  luottavainen, ehkä opin elämään säästeliäämmin jossain vaiheessa kunhan arki rutinoituu. Sikäli kun rutiinien muodostuminen on mahdollista KUN ASUU PARIISISSA (en ehkä vieläkään pääse yli siitä, kuinka siistiä tämä on).

Karttani mun... hyvin löyty perille.

Tähän mennessä on tullut vähän kierreltyä eri paikoissa, mm. Montmartre, Champs Elysees ja muutama muu mesta on käyty katsastamassa pitkästä aikaa. Sää on huomattavasti mukavampi mitä Suomessa, mutta kuitenkin sen verran kylmä, ettei ulkona oikein pitkään viihdy. Täällä tuo koleus ottaa ihan eri tavalla luihin ja ytimiin, kun ilma on niin kostea. Talvitakki oli siis kuitenkin tarpeen, vaikka optimistisena mietin lähtiessä sen olevan liioittelua. Jos en olisi palannut järkiini, niin nämä pari ensimmäistä kuukautta olisi varmaan kulunut aika pitkälti  sisätiloissa.

Asuinalue on aika kiva, vähän hiljaisempi kuin turistispotteja lähempänä olevat alueet, mutta ihan hyvä niin. Ei tämäkään tosiaankaan mikään  kuollut paikka ole, mutta ulkopuolella pahimmasta hälystä. Asun siis 15. alueella, metropysäkille on lyhyt matka ja niitä kulkee pitkin päivää ihan muutaman minuutin välein. Ainoa miinuspuoli on, että kampukselle on pitkähkö matka, mutta siihenkin varmasti tottuu nopeasti. Ehkä jopa jossain vaiheessa kevättä opin hyödyntämään metromatkat vaikka opiskelussa (melkein jopa uskon tämän itsekin).

Kampusalue vaikutti aika tylsältä suoraan sanoen. Alue oli aika kolkko, ja lisäksi eri toimipisteet on hajautettu laajemmalle alueelle  - yliopiston läsnäolosta ei kerro juurikaan mikään muu kuin kyltti "ESG" aina jonkin talon seinässä. Eri kampusten välillä matkaa on sen verran, että luentojen välissä olevat 15 minuuttia eivät todennäköisesti tule aina riittämään. Pitää siis myös treenata vähän pikajuoksua, koska läsnäolopakko on ja pysyy, eikä myöskään myöhästelyä sallita, vaan siitäkin tulee ilmeisesti poissaolo.

Pariisi noin muuten on... IHANA. Oletettavasti tätä mielipidettä ei tarvitse perustella mitenkään. Mietityttää vain, että oppiiko täällä koskaan liikkumaan ihan täysin ilman karttaa. Tuskin ainakaan kevään aikana. Toisaalta myös meinaa vähän ahdistaa, kun täällä tapahtuu koko ajan niin paljon kaikkea että pelottaa, etten  osaa ottaa ihan kaikkea irti tästä keväästä. Näitä elämän isoja ongelmia (eli onneksi tuo opiskelu tulee sotkemaan kuvioita, niin ei ihan kaiken päivää tarvitse vaan miettiä, että meniskö sitä nyt Eiffelille vai Notre Damelle vai olisko sittenkin Moulin Rouge tänään pop).

Lisää päivitystä luvassa varmaan taas sitten, kunhan teen jotain hienoa tai tylsyys iskee. Ja ennen kaikkea KUNHAN NETTI TOIMII TAAS (terveisin mäkkibloggaaja, vaikka Starbucksissa  olisikin ilmeisesti nopeampi netti).

Loppukevennyksenä kuva tästä läheltä, minun huudeilla lähtee halvalla. (Ja ei, vaikka muut täällä olisivatkin chic, niin minun huumorintajussa ei ilmeisesti tapahdu kuitenkaan mitään edistystä.)



ps. Yksi parhaista asioista päivässä: omistan jälleen hiusharjan lähes puolen vuoden tauon jälkeen. Jee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti