lauantai 12. tammikuuta 2013

Vastaus rukouksiin

Jos viime kesän Pariisin reissujen jälkeen olisi pitänyt nimetä jokin kaupungin huono puoli, se olisi ehdottomasti ollut kahvi. Sinänsä hassua, koska käsittääkseni aika monilla mielikuvaan Ranskasta maana liittyy olennaisesti myös kahvilakulttuuri (tai ainakin minulle liittyi, ja koska olen aina oikeassa, myös muut ajattelevat luonnollisesti samoin tai ovat väärässä). Hyvän kahvin löytäminen oli kuitenkin kiven alla, ja silloinen suosikkini cappuccino valmistettiin usein jollain mystisellä tavalla niin, että siihen sisältyi KAAKAOTA. Jos haluaisin sotkea kahviini suklaan makua tai kaipaan ylipäätään makeutta, tilaisin sellaisen kahvin, mutta aamukahvistani en halua löytää mitään yllätyksiä. Loppuloma meni siis turvallisesti espressoa tilaillen (mikä oli sekin yllättävän pahaa monissa paikoissa). Olin siis henkisesti valmistautunut viettämään keväästäni pari-kolme päivää joko potien päänsärkyä, kun vierottaudun päivittäisestä kofeiiniannoksesta, tai vaihtoehtoisesti opetellut mukauttamaan kahvimieltymykseni ranskalaiseen tyyliin sopivaksi. Tai ainakin opetellut olemaan inhoamatta paikallista kahvia.

Mutta sitten kohtasinkin mutteripannun. Täällä ihan omassa keittiössä. Ja meistä tuli heti parhaita kavereita.

Rakas joulupukki.. (tai pääsiäispupu. Tai mitä näitä nyt onkaan.)


Kohtaamisemme jälkeiset aamut ovatkin alkaneet laatuajalla mutteripannun (ja syvästi rakastamani kaasuhellan) kanssa. Tänä aamuna kaveriksi tuli myös viereisestä leipomosta (yöpuvussa) haettu croissant, joka oli sattumoisin yksi parhaista koskaan syömistäni. Ihan melkein harmittaa, kun löytyi hyvää noinkin läheltä, eikä tarvinnut nähdä enempää vaivaa.

Toisin sanoen: tervetuloa kaikki kiireettömät lauantaiaamut. Rakastan teitä jo etukäteen. 

ps. Ehdoton miinus tuossa leipomossa on se, että sunnuntaisin ollaan kiinni. Toisaalta, elämä olisi siinä vaiheessa saattanutkin käydä jo liian ihanaksi (ja farkut kiristää jossain vaiheessa).

pps. Elämän iso ongelma eli mitä kahvia tilata täällä kahviloissa on ja pysyy edelleen. Espresso kun ei ole paras mahdollinen juoma kahvilahengailuun.

1 kommentti: