torstai 10. tammikuuta 2013

Orientoitumassa

Tänään olikin sitten ensimmäinen suuri päivä, eli yliopiston orientaatio. Käytännössä tarkoitti, että liuta ihmisiä kävi esittäytymässä ja kertomassa että ovat täällä vaan meikäläisiä varten, ja sitten vierailtiin kaikki eri kampukset läpi. Mitäkö jäi päivästä mieleen? Ööh, suoraan sanoen ei kovin paljon mitään. Muutama nimi ehkä tarttui päähän, ja nyt periaatteessa tiedän eri toimipisteiden sijainnit, vaikken enää osaisikaan suunnistaa millekään niistä. Muistia pääsee testaamaan sitten maanantaina, kun aletaan tositoimiin tuon opiskelun kanssa.

Hämmentävää täällä on se, että kaikesta informoidaan ERITTÄIN myöhään. Ainakin näin suomalaiseen makuun. Esimerkiksi tämän päivän orientaatiosta saatiin aikataulu sähköpostiin eilen iltapäivällä, sitä ennen ei ollut mitään tietoa, että missä se on ja mihin aikaan päivästä, ja orientaatio siis alkoi aamusta 8.45, mikä on verrattaen aikaisin ainakin tämän joululomalaisen mielestä. Muutenkin yleisin vastaus kysymyksiin on ollut "we'll send you e-mail about it", kuten esimerkiksi tänään, kun kysyin ranskan lähtötasotestin ajankohdasta (joka on ilmeisesti maanantaina aamulla - eräs toinen vaihtari oli ollut onnekkaampi kysymystensä kanssa ja onnistunut kiskomaan tuon infon irti).

Vaihtareita tänään oli mukana parisenkymmentä, ja ilmeisesti meitä ei kovin paljon enempää olekaan ainakaan nyt keväällä aloittamassa. Kaikki, joiden kanssa juttelin, vaikuttivat tosi mukavilta. Huomenna on illalla ilmeisesti jonkinlaista iltaohjelmaa tiedossa yliopiston (tai koulun, en tiedä oikein kummaksi sitä pitäisi täällä kutsua) opiskelijajärjestön puolesta meille vaihtareille. Ihan mukavaa päästä näkemään vielä muita ennen viikonloppua ja vähän vapaammissa merkeissä. Sen kummempaa tietoa ei vielä ole tästäkään, mutta no worries, sähköpostia on kuulemma tulossa. Suomeen verrattuna täällä vaikuttaisi ainakin äkkiseltään olevan vähemmän aktiviteetteja, jotka olisi verrattavissa meidän ainejärjestötoimintaan. Tästä propsit ainakin Dumpille, eli Suomi - Ranska 1-0.

Orientaation jälkeen olenkin sitten ollut kämpillä, ostanut vihdoin kylpypyyhkeen (ei hätää, olen kyllä käynyt suihkussa vaikka pyyhettä en omistanutkaan aiemmin) ja laittanut ensimmäistä kertaa jotain lämmintä ruokaa kämpillä (eli käytännössä keittänyt spagettia ja avannut tomaattikastiketölkin, mutta tämä laskettakoon kokkaamiseksi). Tänään oli siis ensimmäistä kertaa jotain suhteellisen oikeaa lämmintä ruokaa tänne saapumisen jälkeen, aiemmin lähimmäksi on päästy galetten eli käytännössä suolaisen täytetyn lämpimän letun kanssa (oli muuten hyvää, vaikka se mitä todennäköisimmin ei kuvasta välitykään). Ei kyllä ole ollut nälkäkään samalla tavalla kuin Suomessa, johtunee siitä että kaikki liikuntaharrastukset ovat olleet kävelyä lukuunottamatta enemmän tai vähemmän katkolla kohta viikon. Tekee varmaan hyvää asua täällä patonkien keskellä ja lopettaa kaikki liikunta kuin seinään...

Dear galette.

Ensi viikon kurssien aloitusta ajatellen en kyllä tiedä yhtään mitä odottaa. Saatiin tänään orientaatiossa myös koulun "säännöt", jotka pitää vielä allekirjoittaa tässä kunhan ehtii. Samalla lapulla myös tiedusteltiin kaikenlaisia tietoja veriryhmästä alkaen. Koulun sääntöjen mukaan esimerkiksi ainoa sallittu päähine kampuksella on koulun baseball cap (mikäli tulkitsin oikein). Mutta ei huolta, jos se on samaa sarjaa kuin tänään saadut t-paidat, niin en kyllä muuta päähäni pistäisikään:

Otin ällöpinkin, ihan vaan että mätsäis blogiin paremmin. Ja siinä sitten lukee Pôle ESG jos ette muka huomaa.

(Note to self: siivoa huone ennen kuvan ottamista, niin ei tarvitse rajata niin rankalla kädellä. Tai petaa edes sänky, vaikka et sitä olisi tehnyt noin kahteen vuoteen Suomessakaan.)

Seuraavaksi olisi haasteena saada matkalaukut purettua. Tähän mennessä olen siis ottanut sieltä tavaroita lähinnä sitä mukaa mitä olen tarvinnut, tai sitten jättänyt ottamatta jos on tuntunut liian haasteelliselta. Joululomamoodi selkeästi vielä vähän päällä. Paitsi sitä ennen taidan käväistä ihan pikapikaa vielä ulkona katselemassa paikkoja vaikka sataakin vettä (eli toisin sanoen matkalaukkujen purkaminen jääköön esim. huomiselle. Onhan tässä koko kevät aikaa vielä. Ja itse asiassa jos niitä ei pura ollenkaan, niin on helpompi lähteä sitten takaisin kun kaikki on jo pakattuna.).

ps. Uskokaa tai älkää, melkein neljä päivää Ranskaa takana ja syötyjen croissantien counter on edelleen nollilla. Olen tosin kompensoinut tätä patongeilla, niitä on mennyt päivässä vähintään puolikas. Terveelliset elämäntavat ja silleen, mutta se on aika lailla halvinta ruokaa täällä (ja tässä vaiheessa niissä on vielä jotain viehätystäkin).

pps. Parasta päivässä: no toi mun uus t-paita tietysti, mitä oikein kuvittelitte?

2 kommenttia:

  1. Baseball cap kuulostaa upealta! Saisitkohan sellasen hommattua jostain? Jos rupeisit pelaamaan baseballia, hoituu se liikuntaki siinä samalla. Oiskohan taustalla ranskalaisen tapa häivyttää uskontojen ilmaisu kouluista, yksinkertaisempaa ja tasaspuolisempaa kieltää kaikki päähineet kuin vain huivit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin se. Harmi sinänsä, ei kärsi tulla kovin montaa bad hair dayta täällä. Tai sitten pitää vaan hankkia se baseball cap. :D en oo kyllä löytäny niitä vielä mistään, pelkästään jotain tylsiä huppareita.

      Poista