sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Laineilla

Tällainen pikainen hehkutus vain näin sunnuntai-illan ratoksi. Minäpä olin tänään purjehtimassa!

Tarina alkaa itse asiassa jo siltä parin viikon takaiselta brunssilta. Satuin puhumaan yhden perheen tuttavan kanssa, ja ihastelin ääneen järvellä brunssimme ohi purjehtivia veneitä.

Mitä, et ole koskaan purjehtinut?!

Ilme oli aika priceless, ja niinpä sitä sitten sovittiinkin, että kun herra palaa työmatkaltaan, liityn hänen miehistöönsä. Koska eilen ilma oli mitä oli, päädyimme vesille nyt sunnuntaina.

Hippasen verran yhdeksän jälkeen aamulla nappasin pyörän alleni, ja pyöräilin hiljakseen Geneveen, mistä vuokrasimme veneen. Herran oma vene kun oli kokenut vähän epäonnisen kohtalon myrskyn aikana (samaisen myrskyn vuoksi ei muuten tältä alueelta tule viiniä mahdollisesti jopa kahteen vuoteen). Sanoin, että tämän purjehdusreissun voi jättää siihenkin, kun vene on taas korjattu, mutta minut saatiin vakuuteltua, että on oikeastaan vain ihan hauskaakin kokeilla välillä toista venettä.

Siellä se vene oottelee.

Ja hyvä niin, oli nimittäin aiiivan mahtava sää. Tuulta ei tosin välillä ollut nimeksikään (mikä on tietty aika olennainen osa purjehduskokemusta) mutta eipähän ainakaan ollut liian haastavaa hommaa.

Kuva-aineisto puuttuu tuota yhtä poikkeusta lukuunottamatta, istuin ilmeisesti niin täpinöissään sen kolmisen tuntia, minkä vesillä vietimme. Vitsi täällä mä vaan purjehdin. Paitsi ne pari minuuttia (tai ehkä paremminkin sekuntia), mitkä vietin hyytävän kylmässä vedessä. Ihan vapaaehtoisesti tosin hyppäsin sinne vilvoittelemaan. Eipä sitä kovin usein pääse uimaan keskellä Genevejärveä.

Purjehtiminen oli huikean hauskaa, odottelen jo innolla ensi kertaa! Nythän olen toki jo ammattilainen itsekin. Saatan silti haluta jatkossakin assistenteiksi kokenutta väkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti