keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Midterm

Puolivälin ohi ollaan menty jo tämänkin seikkailun osalta, eli aika vähän evaluoida, että mitä sitä onkaan opittu. Tai havaittu, miten sen nyt ottaa.

* Lohduttoman itkun taustalla on yleensä jokin seuraavasta kolmesta syystä: nälkä, väsymys tai vaihtoa vaativa vaippa.

* Jos itku ei silti lopu, vaunulenkki on varma keino hiljentää muksu. Tai ainakin vähän virkistäytyä ja tuulettaa omaa päätä siinä itkun lomassa.

* Olet huomattavasti parempi lapsenvahti, kun muistat pitää myös oman verensokerisi tasaisena. Tämä tosin vaatii vielä kertausta.

* Hyvät yöunet ovat kultaakin kalliimmat. Tosin huonoja voi hetken aikaa paikata kahvilla. (mistä päästäänkin seuraavaan havaintoon...)

* Aamukahvi ei ole leikin asia, eikä tavasta kannata alkaa opetella pois ainakaan kiukutteluaamuna.

* Ranskan kieli onkin suhteellisen looginen. Subjunktiivissa on alkanut olla jopa jotain järkeä, kuten myös partisiipin preesensissä.


* Sveitsiläiset ovat pääasiassa ystävällistä, mutta vähän sisäänpäin kääntynyttä väkeä. Positiivista tosin, että ovat verrattaen kärsivällisiä, vaikka tekisitkin kaikki mahdolliset kielioppivirheet samassa lauseessa.

* Ja niin, et voi oppia kieltä tekemättä tyhmiä virheitä, joita muut korjaavat kerta toisensa jälkeen. Älä siis suotta ujostele.

* Geneven aupparipiirit ovat vielä klikkiintyneempiä mitä muualla. Kannattaa siis puhua saksaa tai espanjaa äidinkielenään, jos haluaa kavereita.

* Voit kärsiä huono äiti -syndroomasta, vaikket olisikaan kuin au pair. Tästä lisää joskus myöhemmin.

* Jos on tarkoitus muistaa jotain, kirjoita se ylös. Välittömästi. Tätä ei voi korostaa liikaa.

Meiän kauppalista.

* Yksi elämän parhaista jutuista on tuore rapeakuorinen leipä.

* Puoli vuotta ilman käsitöitä voi aiheuttaa akuutin ompelukoneen kaipuun. Siivous saa toimia hyvänä kompensaattorina vielä tämän viimeisen kuukauden.

* Ja niin, siivous kahdeksankuinen muksu kantoliinassa käy oikeasti urheilusta. Voisi olla lähes olympialaji.

* Liikunnasta on hyvä pitää välillä ihan täyslepopäiviä, mikä ei tarkoita parin tunnin kävelylenkkejä vaunujen kanssa tai ilman. Lepopäivien tehon näkee kyllä seuraavalla juoksulenkillä.


* Kun olet liikkeellä lapsen kanssa, kaikkeen ei vain voi valmistautua.

* Elämässä pärjää vallan hyvin ilman mikroaaltouunia. Ja televisiota, mutta senhän tiesinkin jo ennestään.

* Kotoa ei kannata ikinä ikinä ikinä poistua ilman sateenvarjoa. Tämä olisi pitänyt ottaa opiksi jo Brysselissä, mutta no, kertaus on opintojen äiti.

* Jossain vaiheessa tulee oikeasti tarve puhua ihan sitä omaa äidinkieltään. Ja ääneen. Ja mieluiten jollekin, joka ymmärtää sitä.

Ja viimeisenä, muttei vähäisimpänä havaintona:

* Hiljaisuutta ei kannata pitää itsestäänselvyytenä.

Yksi päivän parhaista hetkistä.


ps. No vielä yksi lisähavainto. Kylmä kahvi ei kaunista, vaan viittaa epäoptimaalisesti ajoittuneiden tapahtumien ketjuun, joka on todennäköisesti harmaannuttanut puoli päätäsi ja piirtänyt otsaasi ryppyjä. Ja kaikki tämä ennen kuin olet ehtinyt edes miettiä kupin nappaamista käteesi. Siinä ei varsinaisesti sitten se kylmä ja seisonut kahvi nostata mielialaa. Todenmukaisempi versio olisi siis vaikkapa kylmä kahvi aiheuttaa mielipahaa ja ryppyjä.


Aina voit kuitenkin juoda kahvin kauniista kupista, kauniita asioita ei ole elämässä koskaan liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti