sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Viikonlopun parhauksia

Mikä mahtava viikonloppu takana tähän mennessä! Ja vielä on tämä päivä melkein kokonaan jäljellä, huikeaa.


Eilen aamulla menin avustamaan perhettä heidän järjestämälleen brunssille tuohon isovanhempien luokse. Asuvat ihan kivenheiton päässä (jopa meikäläinen pystyisi kyseiseen urheilusuoritukseen), nätissä paikassa järven rannalla. Aamupäivä meni siis kannellessa tuoleja, asetellessa croissanteja kulhoihin ja tietysti ihastellessa ohi purjehtivia veneitä - eilen kun sattui olemaan myös tuossa järvellä vuosittainen purjehdustapahtuma. 


Onko se nyt sitten regatta, miksi tätä kutsutaan? Purjehdustermistö kun ei ole meikäläisen vahvinta osa-aluetta, vaikka olenkin luonnollisesti lähes joka alan asiantuntija.


Joka tapauksessa, huikean sään olivat ainakin onnistuneet tilaamaan, olisipa kelvannut olla itsekin mukana! Perheestä oli myös osallistujia mukana, perheen isän isä ja sisko. Purjehtivat siis tuon järven ympäri, nopeimmat selvittävät matkan ilmeisesti noin 6-8 tunnissa, mutta pienemmillä veneillä siihen menee helposti 24 tuntia.


Päivän vietin siis syömisen parissa. Brunssille tuli kolmisenkymmentä perheen tuttavaa, ja kaikki toivat mukanaan jotain tarjottavaa. Pöydistä löytyi perus patisserien lisäksi erilaisia piiraita, suklaakakkua, salaatteja, hedelmiä, ja tietysti myös mittava valikoima erilaisia juustoja, leikkeleitä ja viiniä. Mukavastihan se päivä siinä meni kaikkea maistellessa ja suosikkeja tankkaillessa, lasten leikkejä seuratessa ja välillä johonkin keskusteluun sniikaten. (Vaikka hieman vaikeaksi sen minulle tekivätkin, kun halusivat puhua vaan ranskaansa lähes koko ajan.)


Note to self: Ensi kerralla kuvaa pöydät ENNEN ruokailun aloittamista, eikä sen päätteeksi.
Iltapäivästä pyörähdin pikaisesti kotona hakemassa keksipaketin ja bikinit, ja siirryin muutaman kymmenen metriä lähemmäs keskustaa. Eli tuohon Coppetin uimarannalle, sillä siellä järjestettiin au pairien nyyttäripiknik. Rentoa hengailua noin kolmenkymmenen muun tytön ja parin pojan voimin, ja tulipa sitä käytyä uimassakin. Ja ihan siis uimassa-uimassa, ei pelkästään kastautumassa. Olihan se jäätävää, ei voi kieltää. Mutta uimakausi korkattu, ja vieläpä järvessä! Tästä se lähtee. Voin vain kuvitella kuinka kivaa tuonne olisi pulahtaa lenkin päätteeksi.

(Kuva omistettu Kaisalle, joka toivoi lisää jalkakuvia blogiin. Saamasi pitää.)
Piknikillä tuli hengailtua ihan iltaan asti, ja sen jälkeen ramaisikin sen verran antaumuksella, että päätin viettää villin lauantai-illan menemällä aikaisin nukkumaan. Eli ennen puoltayötä.

Tänään sunnuntaina heräilin itsekseni kahdeksan maissa, ja siihen aikaan aamusta oli vaikea keksiä parempaa tekemistä kuin aamulenkki. Ilma näytti mitä parhaimmalta, ja jalatkin kulkivat yllättävän kepoisesti. (Saattaa toki johtua siitä, että eilen tuli vietettyä ihan puhtaasti lepopäivä pitkästä aikaa, ei siis kovin paljon mitään turhanpäiväistä kävelyäkään.)

Lenkkeilin ihan hiljakseen fiilistellen, matkaa kertyi varmaan suunnilleen 12 kilsaa. Pitäisi varmaan pyrkiä treenaamaan vähän nousujohteisemmin tässä jossain vaiheessa, mutta juuri tärkeintä lienee totutella juoksemaan näissä parinkympin paremmalla puolella keikkuvissa lämpöasteissa.

Mitäs muuta tänään ohjelmassa? Ajattelin mennä rannalle lukemaan. Sinne varjon puolelle tosin, en edelleenkään ole kovin mielissäni tästä tummuvasta ihonväristä. Myöhemmin ehkä treffaan parin muun tytön kanssa tai menen Divonneen. Kivaa sunnuntaita! 

(Olisin lisännyt tähän kohtaan päivän biisini, mutta YouTube sanoo, ettei sitä saa toistaa tietyissä ympäristöissä. Eikä just nyt huvita laittaa pelkkää linkkiä, eli pärjätkää siis ilman.)


ps. Tajusin muuten vasta tänään, että NRJ-kanavan slogan hit music only taipuu Ranskan kanavalla muotoon 'it music only. Ei varmaan kenenkään muun mielestä kovin hauska juttu, mutta pääasia että itseä nauratti.

pps. Löytyipä toinenkin juttu, mikä vähän hymyilytti tuossa hetki sitten. Miten olisi tällainen kesänviettomahdollisuus?


Kyllä. Sauvakävelykurssi Geneven keskustassa. Harmi vaan että näyttää menneen jo, olisin kyllä luonnollisesti osallistunut muuten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti