perjantai 5. heinäkuuta 2013

Tsiljoona kuvaa

Kevyt lasku heinäkuuhun kuvapostauksen muodossa. Tässäpä siis eilinen, tosin ei-kovinkaan-tyypillinen arkipäivä kuvina. (Ja muuten, miten voi olla jo heinäkuu?! Vastahan minä tulin tänne.)


Herään taas sen verran aikaisin, että aamulla ehtii pelata pari kierrosta sanajahtia. Ei mitään huippusaavutuksia tosin, höh.


Kahdeksan aikaan käydään hakemassa tällainen pikkumuru aamupalalle...


...joka näyttää tältä.


Ja tältä taas näyttää meikäläisen aamupala. Hyvin lähti päivä käyntiin! Tosin sen kannalta olennaisin osa on tuo kupponen espressoa. (Tai no myönnetään, join niitä kaksi. Ja puoli.)


Tiskikone, ihanaa. Voi jos nämäkin kaikki olisi pitänyt tiskata käsin... Ei tosin olisi varmaan ollut minun homma, mutta kuitenkin.


Yhdeksän jälkeen neiti alkaa osoittaa väsähtämisen merkkejä, joten muksu unille. Toisin sanoen aamun Jenni-dataa-ja-lukee-kirjaa -hetki. (Tänään tosin korvattu Jenni-muokkaa-kuvia -hetkellä.)


Neitonen nukkuu sen verran sikeästi, että aika pian unien jälkeen onkin jo lounaan aika. Huomatkaa ruokalappu, olisipa kiva väittää että tuliainen minulta, mutta oikeasti se on Sveitsin-mummolta. Mikä onkin ehkä vielä siistimpää tosin. (Ja toinen huomautus, olipa muuten pirun hyvä sose, vaikka itse sanonkin. Taitaa olla mun masterpiece tähän mennessä.)


Sitten vähän leikitään. Kuvassa yksi minun suosikkileluistani, italiankielinen musiikkilelu. Osaan jo melkein kaikki laulut ulkoa. Pidän konsertin sitten kun tuun Suomeen.


Ulkona sataa vettä, eli päätän tehdä viikkosiivouksen tänään. Eli imuri esiin. Samalla totutellaan tyttöä vähän siihen hurjaan ääneen, mikä masiinasta lähtee.


Yhden kieppeillä pieni välipala siivouksen lomassa. Ja hyvä yritys laittaa tyttö pikaunille ennen lastentarhaan menoa. Yritykseksihän se jäi niin pitkien aamu-unien jälkeen.


Viime kerralla tarhassa sattuneen accidentin seurauksena pyydettiin uusia varavaatteita. Saamanne pitää. Siinä myös välipalajogurtti tytön mukaan.


Sitten hipsitäänkin mummon luokse, joka kyydittää meidät tarhaan.


Tai no, vilkaisu peiliin osoittaa, että minun kannattaisi tehdä jotain itselleni ennen lähtöä. Ainakin vaihtaa sukat. (Näistä tulee mieleen Dumpin viime kesän mökkiviikonloppu, kun koitettiin tilata laihialaiselle ehjiä sukkia kotiinkuljetuksella sinne mökille. Ei valitettavasti onnistunut.)


Enpä väittäisi, että lopputulos paljon kummeni näilläkään yksilöillä, mutta saa kelvata, on jo sen verran kiire.


Sade on lakannut ja ilma näyttää juuri passelilta juoksukeliltä. Siispä lenkille! (Huomatkaa sukkavalinta.)


Reilua tuntia myöhemmin takaisin kotona. Suihkuun, ja sitten olisikin varmaan jo aika syödä lounas pikkuhiljaa, kello näyttää tulevan jo neljään...


Salaattia, kananmuna, perunaa ja pannukasviksia edelliseltä päivältä. Nam. (Ilmeisesti aika palata Suomeen, kun uusimpana ruokahimotuksena on keitetyt perunat.....)


Siivous jatkukoon, enää lattian moppaus tosin jäljellä. Oon selkeästi ahkera siivooja, kun pesuainekin loppui.


Harvinaisen herkun eli vapaan iltapäivän kunniaksi päätän lähteä käväsemään Versoix'ssa. Kylläpä muuten jo pelkkä ripsivärin laitto kohentaa omaa mielialaa kummasti, pitäisi varmaan harrastaa useamminkin.


Kaupassa hankkimassa jotain evästä lauantain aupparipiknikiä ajatellen. (Meille suomalaisille on oikein kirjattu tuohon ready-to-eat -pakkaukseen Valmistusohje. Käytännössä ilmeisesti jotakuinkin "lusikoi kulhoon ja pistä tarjolle".)


Pieni breikki satamassa kirjan parissa. En oikein vieläkään tiedä, pidänkö tuosta kirjasta vai en.


Vähän maisemia.




Uskollisen ratsun kanssa satamassa. Mukana myös piknik-ostokset. (Ostin pelkkiä suolakeksejä. Kaikki saa nyt luvan tykätä niistä. Tai olla sitten syömättä, ihan sama.)


Kahdeksan jälkeen on vielä sen verran leppoisa ilma, että päätän polkaista kotiin pientä maisemareittiä. Tässä se olennaisin maisema, mitä Coppet'sta löytyy.

Kotiin tullessa on vielä päivällisen aika, siitä en viitsinyt napsia kuvia. Joku raja minullakin. Kuvitelkaa tähän kuva mozzarella-tomaatti-salaatista, ilmakuivatusta kinkusta, leivästä ja Comtesta.

Sen jälkeen vielä iltadatailut, venyttelyt ja nukkumaan. Että sellanen torstai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti