tiistai 16. heinäkuuta 2013

Jazzia ja muuta kivaa

Huh, viime viikosta selvittiin kuin selvittiinkin loppujen lopuksi hengissä ja voittajana vieläpä! Univelat alkoivat loppuvaiheessa jo painaa päälle vähän turhan kovasti, mutta näemmä sitä tarvittaessa löytää itsestään uusia superkykyjä. Perjantaina perheen äiti tuli jo vähän aiemmin töistä, mutta lähdin vielä avittamaan viikottaisissa ruokaostoksissa. Ja sepä vasta hauska reissu olikin! Ajettiin Ranskan puolelle ja kierreltiin marketissa reippaasti päälle tunti ihmettelemässä ja tekemässä ennen kaikkea hyviä ostoksia. Pääasiassa ihan niitä juttuja, mitä oli tarkoituskin, mutta muutaman kerran käytiin keskustelua tyyliin "oletko koskaan maistellut tätä? En minäkään, eli kokeillaan!". Ja niin, ostoslistalta ei tainnut myöskään alkuaan löytyä kolmea kiloa persikoita tai kolmisenkymmentä purkkia jogurttia, mutta osoittautuivat oikein hyviksi sijoituksiksi. Enpäs ole koskaan ennen ollut niin täysien ostoskärryjen kanssa liikenteessä, en edes omien ylppäreiden aikaan.


Ja entäs sitten se viikonloppu? Ehkäpä hauskin tähän mennessä täällä Sveitsin maalla! Lauantaina täällä järjestettiin (ilmeisesti vuosittainen) tapahtuma nimeltään Lake Parade. Käytännössä musiikkia ja sellainen ihme teknoautokulkue, joka kiersi Geneven päädyssä pikkupätkän järven rantaa. Hulluna hulluja ihmisiä. Olin seuraamassa menoa muutaman muun au pairin seurueessa, ja olipa mukana pari muuta suomalaistakin. Olikin ihan kiva päästä puhumaan suomea ääneen jonkun kanssa ihan kasvotusten, vaikka pääasiassa tietysti pysyteltiin englannissa.



Illan edetessä päädyin itsekin uimaan järveen, vaikkei tietenkään mitään uimakamppeita tai pyyhkeitä tai muitakaan hömpötyksiä ollut mukana. Muuten ihan hauska veto, mutta uimareissun jälkeen olin aiiivan jäätymispisteessä. Tuuli ja viilenevä ilta yhdistettynä märkiin vaatteisiin, ei hyvä. Päädyinkin lähtemään kotiin sitten jo suhteellisen hyvissä ajoin, mutta hauskaa oli siihen asti.




Sunnuntaina lähdin käymään Montreux'ssa kaverin kanssa. Kaupunki löytyy siis tuon Genevejärven toisesta päästä, eli ajomatkaa oli tunteroisen verran. Siellä vasta olikin nätit vuoristot! Oli tarkoitus viettää ihan rentoa laiskaa sunnuntaita, mutta päädyttiin sitä kuitenkin ihan pikku pikku vaellukselle. Joka tosin pitkittyi vähän, kun eksyttiin.


Ihan ei sentään Chibaan asti vaellettu.

Montreux'ssa oli myös meneillään jazz-festivaalit, joilla vierailimme pikaisesti, lähinnä haistelemassa tunnelmaa ja tutkailemassa myyntikojuja. Ja tietysti nappaamassa jäätelöt pitkän päivän päätteeksi ennen kotimatkaa. Matka takaisin oli muuten festivaalien ansiosta vähän enemmän ja vähemmän tuskainen, kun ei oltukaan ainoat ihmiset liikenteessä Geneveen päin. Jänniä hetkiä elettiin myös loppumaisillaan olevan bensan vuoksi, mutta selvittiinpä kuitenkin takaisin.


Simmut kiinni mut kukapa noita maisemia haluaiskaan katsella.

Tämä viikko onkin sitten jo toiseksi viimeinen näissä maisemissa, sillä ensi viikon lauantaina lähden jo kaverini luokse Milanoon. Tälle viikonlopulle pitäisi siis varmaan keksiä jotain vielä kivempaa ohjelmaa..? En tiedä, en jaksa ottaa paineita ainakaan vielä. Ehkä vain lepään, onhan sekin kivaa. Ja olisi ehkä vaihteluakin.

2 kommenttia:

  1. Kai te edes hieman fiilistelitte Montreux`ssa "Smoke on the waterin" hengessä... xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai hitsi, oiskos ne ollu siellä? Pöh, jäi väliin tällä kertaa.. mutta onneksi tuosta kappaleesta on kuultu jo aika monet versiot joskus muinoin bändi-illoissa xD

      Poista