lauantai 2. helmikuuta 2013

Kirppuostoksilla

Kuten arvata saattaa, tänä aamuna kirppis kiinnosti sitten kuitenkin enemmän kuin rästitehtävien tekeminen. Yllättävää. Oikeasti päätin vain olla tehokkaampi sitten iltapäivällä, mutta näköjään blogin päivittäminen meni etusijalle. Onneksi sunnuntaikin on potentiaalinen opiskelupäivä, silloin masentaa muutenkin jo valmiiksi.

Aamulenkin jälkeen vietin rauhattoman aamupalahetken (koska olin jo myöhässä) ja suuntasin metroon. Muut tytöt liittyivät matkan varrelta seuraan, ja kirppispäivä sai alkaa.

Näyttää lupaavalta.  Juurikin siltä, että tuonne vaan shoppailemaan.

Pariisin pohjoisosassa on tosiaan erittäin suuri ja tunnettu kirppisalue, joka on auki pääasiassa vain viikonloppuisin ja ilmeisesti ainakin osa alueesta myös maanantaisin. Alue on lähes sietämättömän suuri, ja jos haluaa päästä tutkailemaan kaikkea, niin kannattaa varata hommaan useampi päivä. Ja mennä heti aamusta, silloinhan on luonnollisesti eniten tavaratarjontaa vielä.





DIY kirppiselämys: katso tätä kuvaa avonaisen pakastimen edessä, niin pääset meidän tunnelmiimme.


Ilma oli hyytävän kylmä jopa suomalaisille, joten meidän kierroksemme tänään jäi lyhyehköksi näin lievästi ilmaistuna. Kaiken kaikkiaan taidettiin viettää alueella tunti, jonka jälkeen ainakin omat sormeni olivat jo sen verran kohmeessa, ettei valokuvia saanut enää otettua. Eikä tehnyt mieli riisua hanskojakaan, että olisi voinut katsella tarkemmin myynnissä olevaa roskaa tavaraa. (Tosiaan todettiin, että aika iso osa tavarasta kuuluisi kaatopaikalle, ja arvotavarat sitten olikin ylihinnoiteltu. Tai ei sopinut ainakaan meikäläisten budjettiin.)


Arvatkaas mitä tapahtuu isän moottoripyörälle, jos en saa kesätöitä?


Seuraava isku kirppumarkkinoille suoritettaneen sitten keväämmällä, kun ulkona oikeasti viihtyy. Mutta tulipahan käytyä.

Paluumatkalla kotiin poikkesin Lafayettessa. Ja aurinko alkoi paistaa, niin sainpa näpsittyä muutaman kuvankin. Nauttikaa.


Tehtävä: etsi kuvasta rukoileva munkki.


Lafayette. (Koitin ottaa parempaa kuvaa tuosta katosta, mutta kaikki otokset muistutti lähinnä
hämähäkinverkkoa. Toisin sanoen, tulkaa itse katsomaan.)


Luulin joutuneeni taivaaseen, kun näin nämä. Nutellaa viiden kilon pöniköissä. Nam.


Illalla luvassa kaverin kämppiksen synttärit ja mahdollisesti yökerhoilua. Itse tosin olen sen verran mukavuudenhaluinen (eli vanha), että voi olla, että suuntaan kotiin viimeistään viimeisellä metrolla. Eli todennäköisesti siinä vaiheessa, kun muut lähtevät kerhoilemaan. Ei huvittaisi ihan heti ottaa uusiksi viime viikonlopun aamumetroa... varsinkaan, kun pitää oikeasti olla huomenna tehokas opiskelija. Aikuisten oikeasti.


ps. Minulla tuntuu olevan täällä huono viinikarma, joka alkaa olla jo yleinen vitsi vaihtareiden keskuudessa. Mutta vielä minä todistan, että alle kolmella eurolla voi saada hyvän viinin! (Ensimmäinen välitavoite tosin on löytää sellainen, jota pystyy edes juomaan. Ja mieluiten irvistelemättä.) Katsotaan, josko jo tänään onni kääntyisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti