perjantai 10. toukokuuta 2013

Lyon

Reissupäiväkirjan toinen osa, eli Lyon, jonne saavuimme lauantaiaamuna. Kuvittelin, että tästä olisi jotenkin todella paljon kirjoitettavaa, mutta pää lyö aika lailla tyhjää. Luotetaan siis kuvien tehoon enemmän tälläKIN kertaa.

Silmäpussien kasvatus jatkui.

Ensitunnelmat kaupungista: ihan kiva, mutta missä kaikki ihmiset oikein ovat? Lauantaipäivä, ja kadut ammottavat tyhjyyttään. Alkoi ihan ahdistaa niin avara maisema.

Näytti siltä, että kaupungin väki tuplaantui meidän saapumisen myötä.



Kolme täyttä päivää tuli vietettyä kyseisessä kaupungissa. Majoituimme hotellissa, koska se oli halvin vaihtoehto kahdelle yöpyjälle. Hyvä hotelli olikin, maksoimme henkilöä kohden vähemmän kuin mitä dormimajoituksesta Marseillessa, ja tosiaan, oli aika pop kun oli oma kylppäri. Olinkin jo unohtanut, kuinka siistiä on olla hotellissa.

Hotellimme.



Kaupungin avaruudesta seuranneesta alkujärkytyksestä selvittiin kuitenkin nopeasti, ja jossain vaiheessa aloin jopa viihtyä Lyonissa. Jostain syystä odotin kuitenkin, että kaupungissa olisi ollut vähän enemmän nähtävää. Isoista etukäteisodotuksista en toki voi syyttää kuin itseäni, mutta kyllä tämä reissu taas vahvisti sen, että Pariisi oli minulle oikea vaihtokohde, kakkosena hakupapereissa nimittäin olisi ollut Lyon.



Vanha Lyon oli upea paikka, varsinkin Fourvièren kukkulalla oleva kirkko oli yksi hienoimmista missä olen koskaan käynyt (julistin melkein jopa tulevani uskoon, jos se oikeuttaa käymään kyseisessä paikassa joka päivä). Muuta aivan ehdottomasti näkemisen arvoista oli suuri puisto kaupungin pohjoisosassa, josta löytyi vaikka ja mitä. Kuten esimerkiksi eläintarha, kasvihuoneita sekä suuri lampi, jossa pystyi menemään polkuveneellä. Myös keskustan ostosmahdollisuudet ilahduttivat, vaikka niitä ei tällä reissulla juuri hyödynnettykään. Pariisiin verrattuna kaupat oli sijoiteltu huomattavasti keskitetymmin, mikä tekee shoppailusta (valitettavasti) helpompaa.

Taas yksi Notre Dame. Niitä tuntuu riittävän.




Kaikesta päätellen olisin voinut varata oman häkin ja muuttaa tuonne.
Varteenotettava työpaikka ensi kesälle.


Yksi mielenpainuvimmista asioista reissun aikana oli näkemämme mielenosoitus. Pariisissahan niitä näkee myös jatkuvasti, mutta tämä oli ehkä suurin näkemäni. Ja mistä syystä väki oli tällä kertaa koolla? No niistä homoavioliitoista, jälleen kerran. Kyllä alkoi taas vähän sapettaa koko homma, yksiä mielensäpahoittajia koko kaupunki täynnä.

Ja niitähän riitti.

Koska kirjoittelin yhteenvetolistaa Marseillestakin, niin tasapuolisuuden nimissä kirjoitetaan muutama painava syy tästäkin mestasta. Eli miksi sitten Lyon on kiva?



-Mielenkiintoinen ruokakulttuuri, alueen ruoka on VÄHÄN erilaista kuin mitä muualla päin Ranskaa. Vai miltäs kuulostaa esimerkiksi verestä ja sian sisäelimistä tehdyt makkarat? Ei kovin hienostuneelta ranskalaiselta ruoalta. (Hyvää oli kuitenkin, testasin molemmat mainitut. Eivät tosin olleet kovin kuvauksellisia annoksia, joten säästän teidät kuvitukselta.)



-Huikea puisto. Jo pelkillä flamingoilla saa varman puoltoäänen minulta. (Oli ne tiikerit ja kirahvitkin toki ihan kivoja.)



-Suurehko ja ennen kaikkea siisti kaupunki, jossa väki kuitenkin rentoa ja ystävällistä.



-No se huikean siisti kirkko.

Siellä se kirkko on, vieläkin.

Omaan makuuni Lyon vaikutti kuitenkin enemmän paikalta, missä olisi ihan kiva asua, eikä niinkään lomakohteelta. (Vaikka asuisin edelleen Pariisissa kuitenkin mielummin.)


ps. Tämä kaupunki saa lisäpisteitä tästä: kuntosalilaitteita kadun varrella. (Jos asuisin Lyonissa, hengailisin varmasti noilla huudeilla. Ihan vaan katselemassa.)

Pieni iltatreeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti